Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Zwanger zijn

De eerste afspraak

De eerste controle op de poli Verloskunde vindt bij voorkeur plaats 8 tot 10 weken na de eerste dag van de laatste menstruatie. Wij verzoeken u het volgende mee te nemen: een verwijsbrief van de huisarts, verloskundige of andere verwijzer eventuele uitslagen van eerder verricht onderzoek, zoals echo, bloedonderzoek en de verloskundige kaart, wanneer u die heeft een patiëntenplaatje of ponsplaatje van het MUMC+: wanneer u dit niet heeft omdat u nog nooit eerder in het MUMC+ kwam kunt u dit laten maken bij de balie van het Bureau Patiëntenregistratie. De balie bevindt zich op niveau 1 op het Poliplein en is op werkdagen geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 043-387 68 33. U hebt hiervoor uw verzekeringspasje en een geldig legitimatiebewijs nodig.

We nemen tijdens de eerste afspraak in de zwangerschap de tijd om uw situatie goed in kaart te brengen:

  • bij uw eerste controle tijdens de zwangerschap maken wij vrijwel altijd een echo;
  • we stellen u vragen over uw medische voorgeschiedenis. we meten uw bloeddruk,
  • onderzoeken mogelijk uw bloed en urine,
  • en bepalen uw gewicht. indien van toepassing spreken we samen over onderzoeken naar aangeboren afwijkingen die al in de zwangerschap mogelijk zijn (prenatale screening of diagnostiek).

Dan stellen we, in overleg met u, een plan op voor het vervolg van uw zwangerschapscontroles, uw bevalling en uw kraamtijd. Soms willen we eerst intern nagaan wat voor u de beste behandelingsopties zijn. Uiteraard koppelen we dit ook aan u terug bij een volgende afspraak.

Sluit de enquête