Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Zwanger worden

Preconceptioneel advies

Bij sommige vrouwen is al vóór de zwangerschap duidelijk dat zij een verhoogd risico op complicaties hebben tijdens de zwangerschap. Dit is het geval als een eerdere zwangerschap of bevalling niet normaal is verlopen (b.v. vroeggeboorte of hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap). Dit is ook het geval als u zelf risicofactoren voor een probleemvolle zwangerschap heeft (b.v. als u diabetes heeft, overgewicht heeft, uw bloeddruk verhoogd is, als u aan een bepaalde auto-immuunziekte lijdt of als u bepaalde medicijnen gebruikt). Mogelijk komen er ook erfelijke afwijkingen in de familie voor. 

 Speciaal voor vrouwen met zo’n verhoogd risico verzorgen wij een preconceptioneel advies spreekuur. ). [Preconceptioneel betekent letterlijk: vóór de conceptie = bevruchting]

Dit spreekuur is bedoeld om de risico’s in kaart te brengen vóór de zwangerschap en adviezen te geven over wat te doen om uw zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat u goed geïnformeerde keuzes kunt maken en beter voorbereid aan de zwangerschap kunt beginnen.

Sluit de enquête