Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Als primeur in Nederland heeft het MUMC+ sinds 22-01-2021 beschikking over Hemelwiegjes.
Door mevrouw Nathalie Roelofsen van stichting “Hemelwieg”  zijn er vier hemelwiegjes geschonken aan de verloskamers. Hemelwieg voor een klein afscheid van een GROOT wonder.

De Hemelwiegjes zijn met de hand gevilt. Van merino wol gecombineerd met zijde, het geheel wordt bewerkt met water en groene zeep tot een hemelwiegje. Alles is van natuurlijke materialen, waardoor het heel zacht aanvoelt. Doordat het handwerk is, is er van elk hemelwiegje 1 exemplaar. Nathalie Roelofsen maakt dit met veel passie vanuit haar hart. Ook is het mogelijk een hemelwiegje in opdracht te laten maken, gepersonaliseerd.

Een hemelwieg is gemaakt voor levenloos te vroeg geboren kindjes en hun ouders, om ook voor deze kindjes een mooi afscheid te verzorgen. Het is een hele moeilijke tijd en dan is het fijn om je kindje een warm en zacht bedje te kunnen bieden voor het afscheid. Met de Hemelwieg is het mogelijk om hierin de watermethode toe te passen, zodat je een paar dagen langer de tijd hebt voor het rouwproces. Hoe fijn is het als je je te vroeg geboren kindje, wat niet levensvatbaar is, een fijn bedje te kunnen bieden in een afscheidswiegje. Wat je vast kan houden en kan wiegen in je armen, ernaar kan kijken en aaien, waar jij/jullie behoefte aan hebben op dat moment. 

hemelwiegje
Hemelwiegje
hemelwiegje
hemelwiegje

Nathalie heeft een crowdfunding opgezet, zodat mensen die Hemelwieg een warm hart toedragen een donatie kunnen doen, zodat Hemelwieg geschonken kan worden aan ziekenhuizen. Het Maastricht UMC is het eerste ziekenhuis waar Hemelwieg aan geschonken wordt. Op 22 januari is Nathalie naar het MUMC+ gekomen om de afscheidswiegjes te overhandigen, zodat het ziekenhuis het kan gebruiken voor op de afdeling.

Wilt u een donatie doen of meer informatie dan kan dit via de website.

Ons verloskundig team, zet zich iedere dag met hart en ziel in om deze ouders de kans te geven hun overleden kindje welkom te heten, zodat zij goed afscheid kunnen nemen. De hemelwieg kan hier aan bijdragen.

Sluit de enquête