Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.
Poli gynaecologie

Polikliniek Gynaecologie en Obstetrie (verloskunde)

Polikliniek Gynaecologie en Obstetrie (verloskunde)
Contact

Telefoonnummer: poli 043-387 48 00 Telefonische bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 13:00
E-mail: poli.gynaecologie@mumc.nl of via BeterDichtbij

Openingstijden

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:30

Route in het ziekenhuis

U kunt ons vinden via route 4. Of kijk op de interactieve plattegrond met routeplanner

Route: Volg 4, Vrouw Moeder Kind Centrum, Niveau 1

                      

Verwijzing

Uw huisarts verwijst u naar de polikliniek. Uw eerste afspraak krijgt u thuisgestuurd.

Verhinderd?

Helaas komt het steeds vaker voor dat patiënten niet verschijnen op een afspraak. Dit is vervelend voor de arts maar ook voor andere patiënten, die anders op dat tijdstip terecht hadden gekund. Wij vragen u daarom om ons bij verhindering tijdig af te bellen. Er kan dan iemand anders in uw plaats komen en de medewerkers kunnen voor u een nieuwe afspraak maken.

Openingstijden polikliniek

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.

Telefoonnummer

043-387 48 00, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Wat neemt u mee?

  • uw afspraakbevestiging
  • uw patiëntenplaatje (ponsplaatje) 

U meldt zich met uw patiëntenplaatje of afspraakbevestiging bij de meldzuil. Er wordt een brief geprint waarop staat in welke wachtkamer u plaats kunt nemen.

Bent u nog nooit in het Maastricht UMC+ geweest, laat dan eerst een patiëntenplaatje maken bij Bureau Patiëntenregistratie, niveau 1 op het Poliplein.

Uw pasfoto in uw dossier

Wij maken van al onze patiënten die een polikliniek of een functie-afdeling bezoeken eenmalig een pasfoto. Deze foto wordt opgenomen in uw digitale dossier. Een belangrijk voordeel hiervan is dat de arts met wie u een afspraak heeft, meteen weet wie u bent, als hij/zij u ophaalt uit de wachtkamer. Verder is het in het kader van de patiëntveiligheid belangrijk dat de arts in één oogopslag ziet dat u de juiste persoon bent.

Lees meer over waar en wanneer u de pasfoto kunt laten maken in de flyer 'Laat u even uw pasfoto maken?'

Wachttijden

Wij proberen op tijd te werken. Toch lukt dat niet altijd. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Eigen risico

Voor de zorgverzekering geldt in 2018 een verplicht eigen risico van 385 euro voor iedereen van 18 jaar en ouder. Dit betekent dat u de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf betaalt.
Er zijn behandelingen die niet altijd vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bespreek dit met uw arts en neem indien nodig zelf contact op met uw zorgverzekeraar.

Aanvullend onderzoek

Bij de Centrale Prikdienst (voor bloedafname) en de ECG dienst (hartfilmpje) kunt u zonder afspraak terecht. Voor de meeste andere onderzoeken moet u een afspraak maken. Wanneer u voor verschillende onderzoeken terug moet komen naar het Maastricht UMC+, kunt u de baliemedewerkers vragen de onderzoeken zoveel mogelijk achter elkaar te plannen.

De arts

Een academisch ziekenhuis leidt ook artsen (arts-assistenten) op tot medisch specialist. Deze arts-assistenten werken een aantal maanden op de poliklinieken onder toezicht van de specialist. Het is dus mogelijk dat u niet altijd dezelfde arts ziet als u terugkomt voor controle.

Sluit de enquête