Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

TOP-mama

Kansrijk van start

In Heerlen en Parkstad komen in vergelijking met Nederland meer babysterftes en een slechte gezondheid van het (ongeboren) kind voor. Meer tienerzwangerschappen, meer vroeggeboortes, minder gebruik van kraamzorg, minder borstvoeding en een hogere zuigelingensterfte dan in de rest van Nederland. Onderzoek heeft aangetoond dat zo vroeg mogelijk ingrijpen bijdraagt aan het vergroten van de gezondheid en de kansen in het leven voor kinderen.

TOP-mama MUMC+ werkt samen met het actieprogramma ‘Kansrijk van Start’ van de Gemeente Heerlen. Het actieprogramma richt zich op een goede start en gezond leven voor ieder kind, ongeacht of zijn of haar wieg in een rijke of arme buurt staat. “Sjpruut” is de herkenbare vlag, waaronder iedereen hulp vindt voor het gezond laten (op)groeien van het (ongeboren) kind.

Op de website "Sjpruut" vinden ouders voor elke fase van het kind informatie om hen op weg te helpen. Daarnaast is er een Sjpruut Café voor zwangere vrouwen of jonge ouders waar ervaringen met elkaar worden gedeeld en vrouwen praktische informatie krijgen over bijvoorbeeld borstvoeding, gezonde voeding en opvoeden.
 

Sjpruutje

Sluit de enquête