Informatie over Corona

Wij nemen de veiligheid van u als patiënt en van onze medewerkers zeer serieus. Wij volgen het advies van RIVM over het coronavirus (COVID-19) dagelijks op en zullen hier onze werkwijze op aanpassen.

INFORMATIE VOOR ZWANGEREN
  • Als U zich als patient op VED2/verloskamers moet melden: dit gelieve meteen bij aankomst te doen aan de balie van D2 of via de intercom bij de ingang van de verloskamers. U wordt dan direct naar de kamer gebracht. Uit voorzorg is onze wachtruimte afgesloten.
  • Tijdens de bevalling mag alleen de partner of de begeleider aanwezig zijn, dus ook geen geboortefotograaf.
  • Bezoek op de kraamafdeling : 1 bezoeker (dit zal meestal de partner zijn) per dag toegestaan. Verkiest u een andere bezoeker dan uw partner of begeleider? Dat mag uiteraard, maar dan moet uw partner helaas thuisblijven.
  • Wanneer U een afspraak heeft om naar de verloskamers te komen buiten kantooruren, vragen we U om binnen het mogelijke alleen te komen, zonder begeleiding of partner. Mocht dit niet lukken ivm verminderd mobiel zijn, dan kan de verpleging hier op de afdeling uiteraard bij ondersteunen
  • Heeft Uw partner/begeleider koorts, last van neusverkoudheid en / of hoesten dan vragen wij hem/haar het ziekenhuis niet te betreden.
  • Wij verzoeken u om op de polikliniek zoveel mogelijk alleen naar de afspraak te komen. Wij vragen de partner/begeleider om bij voorkeur buiten het ziekenhuis te wachten of in overleg in de wachtruimte te wachten op 1,5 m afstand van elkaar.
  • Bij de SEO en GUO 1 echo’s (20 weken echo) mag de partner of begeleider niet bij de echo aanwezig zijn. Bij de GUO 2 echo’s mag de partner/begeleider alleen erbij zijn als diegene geen klachten heeft: hoesten, keelpijn, neusverkouden, snotteren, koorts.

 

GYNAECOLOGIE
  • Tot 1 juni worden alleen nog acute en/of urgente behandelingen uitgevoerd op de polikliniek. Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd. Heeft u een afspraak staan in deze periode dan wordt u gebeld door uw arts. U hoeft niet zelf te bellen. De afspraken na 1 juni gaan vooralsnog gewoon door.
  • Heeft u een (spoed)afspraak op de polikliniek gynaecologie? Kom dan zoveel mogelijk alleen. Wij vragen de partner/begeleider om bij voorkeur buiten het ziekenhuis te wachten of in overleg in de wachtruimte te wachten op 1,5 m afstand van elkaar.