Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Gynaecologie

Bekkenbodemproblematiek

Met bekkenbodemproblematiek worden klachten bedoeld die het gevolg zijn van een gestoorde functie van bekkenbodemorganen en bekkenbodemspieren. Dit betekent zorg voor vrouwen met een verzakking, incontinentie voor urine of ontlasting, chronische buikpijn, problemen bij de stoelgang of bij het plassen, seksuele problemen of andere klachten van de bekkenbodem.

De bekkenbodem is een gebied dat door veel verschillende specialisten wordt onderzocht en behandeld. De uroloog, de gynaecoloog, de chirurg, de maag-darm-lever-arts en de psychiater. Maar ook de bekkenfysiotherapeut, seksuoloog en de incontinentieverpleegkundige kunnen een belangrijke rol spelen in onderzoek en behandeling. In het Pelvic care Center Maastricht, het bekkenbodemcentrum in het Maastricht UMC+ werken al deze specialisten samen: een multidisciplinaire benadering dus!

 

Bron film: gezondheidsplein

 

In het kader van de regionalisatie van zorg worden de prolaps en incontinentie operaties vanaf juli 2020 door de (uro)gynaecologen van het MUMC+ in het Zuyderland uitgevoerd. Het poliklinische voor en na traject van deze patiënten blijft in het MUMC+ plaatsvinden. De hoofdbehandelaar blijft de (uro)gynaecoloog uit het MUMC+.

Sluit de enquête